Svarta och gula piller

För att få bukt med min trötthet och mitt humör har jag beställt ett par läckert färgade piller. På internet givetvis. Dessa färgglada små satar ska göra mig både gladare och piggare. Det svarta pillret ska man ta max en per gång och det gula pillret är det två per gång som gäller och minst 12 timmars mellanrum. Med fet stil står det även att elitidrottsmän ska undvika att smälla i sig ett par...

Jag har aldrig läst en introduktionsbok eller liknande, det funkar lixom ändå så varför ska jag då följa anvisningarna på dessa burkar. Jag hämtade ut vitaminpaketet i tisdags. Efter tisdagsträningen tog jag min första dos, två svarta och fyra gula. Jag tänkte "jag ska ju ändå sova nu, tar jag en laddning nu är jag pigg som en mört i morgon när jag vaknar". Jag sköljde ner tabletterna med ett glas nyponsoppa.

Natten bestod av skakningar, buksmärtor och en fullständigt speedad Svana. Klockan fem på morgonen fick jag ro att stänga ögonen. Den jobbigaste skoldagen i mannaminne tog sin början klockan 8:30 ett par timmar senare...

Hjälpe pillren?
Bevisligen blev man pigg utav bara helvete. På bättre humör, nja inte riktigt. Men det kanske vänder.

Vad lärde jag mig av detta?
Lyd förpackningen av piller som är direktimporterade från Asien.

Sälengänget kan vara lugna. Jag tar med en påse vecka 8;-)

/Micke

Redan Fredag???

Det känns ju lite sådär halvkonstigt att det är fredag imorgon...
Jag var ju nyss på inflytningsfnurra hos Svärd liksom..

Hur som haver killar så är det årsmöte på ingång och det kommer att ske v.7...
Ryktas om att en del ska ha lagfest med innebandyn ena dagen på helgen.. Rent logiskt kör vi alltså den andra av dessa dagar vilket kommer att bli fredag eller lördag...
Nog sagt om det.. Mer info dyker upp på mejlen!!!

Fan vad jag använder mig av uttrycket "hur som haver"... måste få ett slut på detta..

hur som haver.. höhö

Sedan helgen har jag rullat och stekt 50 köttbullar.. (så jävla driftig kille, så här kan ni ju komma och hämta om ni vill (inte köttbullar då alltså))

Jag fick aldrig några skivtips, inte ens en enda jävla kommentar på det inlägget så det vill jag gärna ha.. rensa era dunkla skallar nu och skriv ner lite tips på bra musik.. (Micke behöver inte ;) )

Det här med att kommentera killar är för övrigt lika viktigt som att skriva, läsa, whatever.. Skärpning.. Hädanefter tycker jag vi läser allas inlägg. Även om de ser ut som Gåres, nah!!!

Oever och ut!!

/Bakken (Miche)

En är ju riktigt hurtig...

Ja d ee är tisdag, och en är hemkommen, och nyduschad..Vart och tränat då, och på tal om träning, de  fan de enda jag gör nu för tiden, och vilket resultat det gett....Måndag då är de träning, fy s med självaste fürern han själv, tisdag innebandy, torsdag fotboll och minst en match på helgen, denna helg match fredag och lördag...Känner mig riktigt i form, men problemet är att när en umgås med mina underbara kamrater så blir de en viss livsstil om helgerna, behöver jag nämna???Nej tror inte de, och detta sinkar ju träningen litte så att säga...All denna hårda träning jag haft och kommer ha fram till den 21 februari, den känns helt bortkastad...Då ska eliten till sälen, och inte kommer de vara för att vara hurtiga och åka skidor nej,nej,,,säger bara afterski, dyngfylla och åter fylla...Sälen håll i hatten snart kommer vi....Och när vi kommer hem kommer en vara tillbaka på ruta ett i träningsform, och då är de väl bara gå till fürern och ta nya tag....Krossade linfrö, hejj......
Peace!!!
//Gåre

Tillbaka på spåret

Roligt att ruljansen har ökat på bloggen. Eftersom jag har varit bosatt i det ärorika Skattkärr de senaste två dagarna så har jag missat detta uppsving. Det värmer inom mig nu när jag läser om vad som sker och har skett i era liv.

Nu tänkte jag dra tillbaka klockan och ställa visarna på klockan på cirkus 22:00 på lördagkvällen. Våra asienresenärer ska ha credd för att de tar med sig deras kultur hem till oss. Något thailändarna dock gjorde fel var att lära grabbarna att blanda för svaga grytor. Ni kanske märkte att eder Svana blandade andra omgången. Lite skön Beefeater med en inte alltför färsk blanddricka. Blanddrickan hade legat i min kyl i ungefär en månad. Det var nog den som gjorde att gänget i sängen rynkade näsan...

Snart dax för träning.

/Micke

Dom missbrukar sina positioner och spottar på oss workingclass- heroes!!

Nu när man har internet igen så ser jag ingen anledning till att hålla bloggen i skymundan..
Aktiviteten skall upp och allvarligt talat, när man inte är på jobbet för att få åderbrock i förtid så sitter man i princip bara hemma och... Gör inte ett skit...

Jobbat fyra timmar idag, 13 - 17.. Eller hur känns det så in i helvete nödvändigt...

Hur som haver så har jag fixat gratis jeans (eller spons-jeans som det heter) till mig själv och de två killarna som jobbar i min butik.
Det kändes så jävla skönt. Konstigt bara att det är våra leverantörer som skall visa uppskattning och inte mitt eget företag??

Hur som haver så sitter jag nu i ett par purfärska Wrangler, Spencer Organic...
Något för dig Rolle!! (Skräll att det blev Wrangler förresten)??

Igår satt jag uppe till klockan tre på natten och upptäckte lite "ny" musik...
Helt underbart faktiskt. Det var så längesen som jag hade den där känslan att jag skulle kunna sitta en hel natt;
Kedjeröka, sippa på en whiskey och bara lyssna.. Önskar det dyker upp fler sådana nätter, dagar, kvällar, whatever!?

Skivtips...
KENT - Tillbaka till samtiden; Oerhört underskattad från min sida. Men fan så bra den är!!!
Van Morrison - Vilken skiva som helst; Hur gött som helst att  tugga i sig lite äkta  rock n'roll..
Rolling Stones - Singles collection, the London years;  innehåller allt man kan önska, ett pack på tre plattor med  oförglömliga klassiker.
Babyshambles - A Shotters nation; Slår lika högt som föregångaren down in albion.. Underbart Pete!!!

Lägg upp era egna skivtips. Jag behöver nya influenser...

/Bakken


Fight for kisses!

Vill så här på på kvällskvisten tipsa om en lite mäktig trailer till ett spel som jag halka in på av nån konstig anledning. Nu vet ni hur Roberth Olsson kommer få det de närmaste åren med sin lille Fabian...HEHE

http://www.ffk-wilkinson.com/fr/


God natt!

You´ll Never Walk Alone
/Svärd

Ett stort tack till vänner som... bara är fantastiska vänner.

Det var med viss vemodihet jag satte mig på SJ Intercity, med Karlstad som mål i fredags...

Jag skulle ha spenderat denna fullspäckade lönehelg med min Jules i Sälen, men på grund av sjuka rumspolare så styrde jag kosan mot Kay-Dee utan någon direkt planering.

Tack
  • Joe, för din och din familjs givmildhet och gästrihet. Helt underbart!!!
  • Gåre, för fredagkvällen, och för en trevlig vistelse på Sky Bar (Kupolen) med diverse härliga människor..
  • Johan E, för att han skall införa VIP för gamla stammisar på Koriander så vi slipper bli nekade i dörren.
  • Berg, för bara helt fantastiskt sällskap och ett kärt återseende av en underbar vän..
  • Svärd, för en sjuhelvetes brakfest och alldeles för mycket repeat av samma skiva...
  • Micke, för en härlig paus i i festandet, för lite djupare snack. För första gången fick vi lite härlig kontakt och det var oerhört trevligt.. Tack för Whiskeyn...
  • Och alla som jag eventuellt glömt...
Tågresan hem var inte kul, vilket den aldrig är. Borås är lika grått som himmelen och fötterna värker. Som tur var blev jag underhållen av Steve Buscemi och Peter Stormare i och med filmen Fargo, av bröderna Coen.

Kanske inte blev ett sånt underhållande inlägg dock men fan, grabbar vad jag gillar er.. Alla ni som var på festen och som har någon som helst relation till mig, Jag gillar er som fan också.. Däremot till de som inte är inne och läser vill jag bara säga att de kan dra åt skogen för det här är ta mig fan världens bästa blogg!!!

/El presidente, Bakken

image61
FOTO: Ebba Nunstedt

Grytan!

"Denna gryta den ska vandra från den ena till den andra, låt den gå, låt den gå. Låt den aldrig stilla stå!"

Mäktig ramsa som bullrade genom väggar och tak på Ulvsbygatan 13 i lördags kväll. Har en känsla av att det inte är sista gången den kommer att eka på Ulvsbygatan detta år.



Ha det så gött i veckan nu gubbar så blir det nya tag te hälja!


You´ll Never Walk Alone
/Svärd


26 januari 2008

Satan i gatan, ikväll smäller det. Vår egen Sword har inflyttningsfest och givetvis är jag bjuden. Nygamla ansikten i form av Adolf och Chrille kommer även de att komma till Ulvsbygatans senaste tillskott. Det kommer bli grabbigt värre, och jag älskar det. Horsnack, ölspel och svineri står på dagordningen. *Yeehaa*

Det formidabla sällskapet kommer sedan att bege sig till Nöjesfabriken och svänga våra lurviga natten lång. Innan allt detta tar sin början ska denna skribent att äntra duschen, raka könet och smälla i sig en bägare med mjöd. Sen är stenen i rullning...;-)

Ha det gott!

/Micke

Hjälp från ovan?

Gåre Påpekade traditionsenligt hur jävligt det är att få saker och ting att gå ihop ekonomiskt, tro det eller ej, men hjälpen kanske finns närmre än han först trodde...

image60

Givetvis är det ingen personligt riktad attack angående karaktär eller liknande, men snarare en vink om hur det kollektiva förfallet uppenbarar sig, samtidigt som den individualistiska glorifieringen tilltar. Dekdent var ordet!

/Joe Hill, PA - tror inte på videos om att tjäna pengar gratis...

Proletär Fickordlista.

Det har passerat mången ölklunk och veggie-biff sedan PA Joe Hill satte ett avtryck i den oheliga pergamentsrullen (av vissa kallad blogg). Ingen känner sig nog särskillt rånad på konfekten för det, bortsett från RockRoland då såklart. Såhär i tider av marknadsstyrd tristess, global frustration och borgerlig dekadens kan det dock vara på sin plats med några ledord att följa. För medvetna själar, ständigt i motsättning till kapitalet, kommer här en välbehövlig fickordlista som förklarar några av de vanligaste förhållanden och problem man kan stöta på.

  • Produkt; Sådant som framställs i produktion avsedd för ens eget eller sin umgängeskrets omedelbara behov. Ex; Sy en julduk i slöjden, eller odla cannabis på balkongen.
  • Vara; En produkt ej avsedd att produceras för det egna behovet, men istället för att säljas vidare på en marknad.
  • Bruksvärde; Den naturliga, kroppsliga egenskapen hos en produkt eller vara som man kan tillförskansa sig. Ex; Jackans bruksvärde är att den håller dig varm och kanske snygg, Toalettstolens är att man kan skita i den.
  • Bytesvärde; En varas förhållande, i vilket den kan bytas mot andra varor. Ex; 1 Skjorta = 20 ölflaskor = 100 rizzlapapper = 1/20 Elgitarr.
  • Värdelagen; Vad som avgör en varas bytesvärde enligt ovan är den samhälleligt nödvändiga tid som går åt för att tillverka den, dvs. Hur många arbetstimmar som läggs i genomsnitt på att tillverka en sådan elgitarr inom den branschen avgör alltså varför den just är värd 20 ölflaskor och inte 6 miljoner ölflkaskor.
  • Pris; En varas pris är dess värde uttryckt i pengar. 
  • P-V-P' uttalas "pe-ve-pe prim"; och förklarar producenternas (kapitalisternas) förhållande till varucirkulationen under kapitalismen. "Pengar-Vara-Pengar(+vinst)". Med pengar köper man en vara som sedan säljs vidare med avsikten att tjäna lite extra pengar, "prim" som den lilla accenten kallas symboliserar alltså denna lilla extra vinst. För arbetaren gäller det omvända, han säljer sin arbetskraft som en vara, för att få pengar. Därefter köper han en annan vara han behöver (sprit, knark och porr). Alltså V-P-V (Vara-Pengar-Vara).
  • Mervärde; Det lilla tillskottet tidigare benämnt som "prim", vilket uppstår ur själva produktionsprocessen. Med andra ord ur arbetskraftens bruksvärde. Arbetskraften (det arbetaren säljer till kapitalisten) har ett unikt bruksvärde, nämligen att det kan producera ett större värde än vad det kostar att hålla arbetskraften vid liv ( att reproducera arbetskraften). Kapitalisten jublar såklart högt åt detta s.k. mervärde...
  • Nödvändig arbetstid; Den arbetstid som arbetaren under arbetsdagen lägger ned för sitt eget uppehälle (sprit, knark och porr).
  • Merarbetstid; Den arbetstid som arbetaren lägger ned för att producera mervärde åt kapitalisten, i själva verket den arbetstid som arbetaren jobbar gratis men intalar sig själv att den är nödvändig...

För att tydliggöra förhållandet kring produktionen av mervärde låter vi August Strindberg förklara det hela genom ett slående utdrag ur hans egen "Kapitalismens hemlighet"

- Vad sa ni till mannen därborta?
- Jag sa, att han skall arbeta raskare!
- Vilken rätt har ni att befalla över honom?
- Jag betalar honom för det...
- Hur mycket betalar ni honom?
- 10 kronor om dagen.
- Varifrån får ni pengar att betala honom med?
- Jag säljer sten.
- Vem hugger stenen som ni säljer?
- Det gör han.
- Hur mycket sten hugger han om dagen?
- Åh, han hugger en hel del sten på en dag...
- Hur mycket får ni för det?
- Ungefär 50 kronor.
- Men då är det ju han som betalar er 40 kronor för att ni går omkring och befaller honom att arbeta raskare...
- Ja, men jag äger ju verktygen och maskinerna.
- Hur blev ni ägare av dem då?
- Jag sålde huggen sten och fick in så mycket pengar på det att jag kunde köpa verktyg och maskiner...
- Vem har huggit den stenen?
- Tig, dumbom!

Efter detta lilla underhållande textstycke går vi nu återigen över till mer konkreta begrepp inom den politiska ekonomin. Somna inte nu, här blir det nämligen allvar!

  • Profit; Det Kapitalisten kan stoppa i egen ficka efter att alla omkostnader betalats av. Eller också uttryckt som "det han kan spendera på vin, kvinnor och sång"
  • Variabelt Kapital; Rörliga utgifter såsom löneutbetalningar till anställda arbetare, som kan variera av olika orsaker (Folk som sparkas, lönedumpning, nekat OB-tillägg etc).
  • Konstant Kapital; Utgifter för sådant som råvaror, maskiner, verktyg, byggnader etc
  • Mervärdekvoten; Även kallat Utsugningsgraden, räknas ut med formeln m:v. Där m=mervärdet och v= variabelt kapital. Här blir det riktigt spännande eftersom denna formel kan avgöra hur jävla utsugna och utnyttjade arbetarna vid ett företag egentligen är...
  • Profitkvoten; Räknas ut med formeln m:(v+c) där c = konstant kapital. Så anger kapitalisten sitt företags lönsamhet efter att samtliga utgifter är avbetalda.
  • Kapitalackumulation; Ökning av kapitalet genom att en del av mervärdet förvandlas till kapital. Ex; Kapitalisten köper nyare maskiner för att kunna spotta ut en niondels Stadsjeep mer per timme och således sänka priset och sälja ännu fler miljöförstörare...
  • Kapital; En vara, som används till att skapa mervärde genom at suga ut arbetskraft tills de knappt orkar konsummera sprit, knark och porr längre...

Här finns slutligen för vänlighetens skull utrymme för en kopp kaffe och en cigg, kanske mycket seriös info att smälta i första skedet. Men ack så viktigt för att förstå mer av sin tillvaro som arbetskraft i produktionen, sin existensform som ekorre i ekorrhjulet...

Men men, var lugna, allt handlar trots allt ändå bara om den kalla mjöden ;-)

Over and out, 

/Subcomandante Joe hill
  


ÄNTLIGEN!!!!

Ja imorgon är de äntligen dags, lönen kommer. Det känns som det gått minst 2 veckor då jag gått helt utan pengar,Det har ju varit en hård månad med julklappar, nyår födelsedagar mm, vilket förklarar den dåliga ekonomin för mig denna månad.Men icke att förglömmas, jag har på olika sätt lyckats klara mig, men det har kännts väldigt jobbigt, villl känna att man ändå har pengar. En skulle ju vara ekonomiskt oberoende, de vore nog nåt de tror jag.
 Men det värsta med att äntligen få pengar när man inte kännt att man haft de på ett tag, är det att....Man tror att man är jätterik och kan sprida en del pengar....Det är inte bra... Ex imorgon ska jag på kurs, och slutar tidigare från jobbet, då ska jag äta ute, vilket jag ska göra på kvällen också. På lördag ska jag till Mora, då ska de spenderas pengar på bensin och mat ute 2ggr, sedan ska jag ut också eftersom vår allas grillchrille äntligen lyckats ta sig hem, sedan på bakfyllan på söndagen vet maan ju at man hamnar på lokala degerian....Frågan är då, hur mycket pengar kommer jag spendera på bara helgen, det är ju lågt kvar till nästa lön då.....Och hur länge dröjer de innan jag sitter här och skriver ett inlägg om sammaskit, som ingen bryr sig et skit om haha....take care..
///GÅRE


Ny lya, nya jeans och så lite KENT...

Hola compadres.
Det var ju för jävla gött att vara tillbaka in this dump. Mycket har hänt sedan jag förgyllde bloggen med mina visdomsord.

-> Jag har flyttat (vilket också är anledningen till att jag inte skrivit).

-> Heath Ledger har visst dött, oerhört tragiskt anser jag då han i sommar kommer skildra jokern i Batman, The dark knight, vlket kommer bli den fetaste Batmanfilmen någonsin. eller som britten hade sagt, Evvah...

-> Jag har sett Kingpin för första gången.

-> Jag har sett Peter Settman kyssa Charlotte Kalla.

-> Jag var tokfrälst av stjärnorna på slottet, speciellt Peter Stormare.

Skit samma, listan kan göras ännu längre men det orkar jag fan inte med.
Hur som haver så har jag ju som sagt flyttat till Borås subculture. visserligen kommer Ica MAXI öppna tre minuters gång härifrån!!! och det är ju gött... tummen upp

Sen så ligger P4 och SVT i området så man känner sig ju lite kulturell. NOT!!!

Snart så blir det Kay-Dee och då blir det årsmöte, ett jävla hålligång och en god luderpanna...'

Fan va skönt att va tillbaks. Hoppas ni är lika glada som jag, men det tvivlar jag på för ingen är fan gladare än jag...

// Bakken
image59

Mycket som händer nu

Trots att jag är helt ledig idag känns det som om jag har fullt upp. Idag ska det simmas, drickas kaffe med grabbgänget, skogspromenad med Hugo, kontakta banken, städa hemmet, kolla på "Våra bästa år", hämta ny kurslitteratur från posten och rensa datorn från obehag.

Nya kursen började igår och den visade sig vara minst sagt färgglad. Igår var jag och RockRoland och skrev på papper för lägenheten. Snart är han en stolt ägare av en lya på Ulvsbygatan. Grattis till honom.

/Micke

4 minus och solsken!

Har min första lediga söndag på alla 3 säsonger jag vart här uppe idag och det är perfekt väder så ska snart dra iväg och åka lite snowboard men tänkte slänga ett blogginlägg först.

Som vanligt var det ett tag sen jag skrev sist och har jue hänt massor sen dess. Problemet är jue just de att de var så länge sen sist så ja har hunnit glömma bort de mesta som hänt under tiden redan, men ska väl försöka få med några händelser, tankar och funderingar i alla fall.

Det är svårt att få tiden att räcka till här uppe, det ska jobbas, festas, åkas snowboard, umgås med vännerna och självklart också flickvännen. Sömn är inget som prioriteras speciellt högt och det börjar kännas i kroppen. Var ett tag där vi i stort sett festade varannan dag och dessutom jobbade jag en bit över 40 timmar i veckan som var lite kämpigt men börjar lugna ner sig lite nu.

Som ni vet har vi jue lite mer ?vinter? här uppe än där hemma vilket också givetvis medför lite lurigare väglag som vissa av mina vänner har fått känna på. Bl.a. min vän Fiddan lyckades parkera sin bil ganska stiligt i en brant sluttning bredvid vägen så att bakhjulen hängde i luften. Som tur var gick de bra med alla oss som var med i bilen och ingen skada på bilen heller för den delen. Men det är dumt att sätta en skåning bakom ratten när de är halt ute.
image57
Desto större skada på sin bil lyckades min ?chef? Mårten göra när han på nyårsnatten uppfann den numer legendariska Brat-tombolan. Mårten hade tänkt tjäna några extra tusenlappar genom att köra lite svarttaxi eftersom det är lite brist på taxibilar här uppe under nyår och ingen annan i princip är nykter nog att köra. Hur som helst Brat-tombolan går till så att man åker till en krog där det finns mycket brats med sin Skoda Octavia och erbjuder några av dem skjuts mot en mindre ersättning, och eftersom de inte finns några taxibilar inom synhåll och det inte går att få tag på nån via telefon bryter de mot sina principer och går med på att åka svarttaxi. Man ska gärna trycka in lite för många brats så att säkerhetsbältena inte räcker till och de flesta får sitta utan. Sen ser man till att hitta en skarp och väldigt halkig kurva och då kommer man till den svåra biten. Man bör köra tillräckligt fort så man får sladd och lyckas glida med sidan först in i snövallen på sidan och kommer man bara i rätt hastighet då så slår bilen en eller flera volter av sig själv. Mårten lyckades bara med en och en halv volt men det får väl vara godkänt för att vara första försöket. Uttrycket brat-tombola kommer alltså från de icke fastspända bratsen som flyger runt i baksätet på Skodan medans den voltar. Vissa mindre roliga konsekvenser får man räkna med, som att behöva skrota bilen och några timmar tillsammans med poliser och bärgningsbilar men det kan de jue vara värt för att få förstöra nyårsnatten för några brats.

Vad som mer har hänt är att en av tjejerna jag bor med har flyttat vilket är både positivt och negativt. Det är bra med lite mer plats i vår lilla stuga och framför allt mindre personer som ska dela på allt varmvatten. Det mindre positiva är framförallt att jag och David numera är i numerärt underläge när de gäller att välja musik i stugan eftersom hon som flyttade var den enda av tjejerna som vi bor med som ar vettig musiksmak. Att lyssna på Aqua på förfesterna är liksom inte okej.

Annars har jag spenderat ungefär en vecka på sjukhus också, dock inte för att jag vart klantig och slagit mig när ja åkt snowboard eller nåt, utan eftersom min kära flickvän åkte på nån trist infektion i njurarna som gjorde väldigt ont och behövde behandlas med väldigt mycket piller och sprutor så hon fick snällt ligga på sjukhus en i ungefär en vecka. Och självklart ställde jag upp och höll henne sällskap nästan hela tiden och missade därmed lite jobb, fest och snowboardåkning men de är de väl värt för att ha en flickvän som mår bra.

Hmm vad finns det mer att berätta då? Vi har haft en mus i vårt hus som av nån anledning fick namnet Anders. Anders var inte speciellt förtjust i ost utan dissade de råttfällor vi ställde ut rätt stenhårt och knaprade istället hela tiden på vårt snygga pepparkakshus. Han fångades i alla fall till slut in i en låda som vi gav i present till våra grannar men tyvärr han Anders frysa ihjäl innan de öppnade lådan. Mårten som är ganska duktig på att förstöra saker har även gått från att förstöra stolar på förfesterna till att lyckas förstöra golv istället vilket är betydligt svårare.
image58

Finns som sagt massa mer att skriva om egentligen men känner att detta inlägg ändå redan är längre än det var tänkt att bli från början så sparar de till en annan gång. Ska skynda mig iväg till backen och framförallt snowparken nu och åka snowboard, börjar gå sjukt bra för mig med åkandet nu så jag är jävligt laddad och dessutom minus 4 grader och solsken, kan de bli bättre?!

Over and Out

//SebbeS

En skadad sodat

SIK:s U-lag mötte seriens sämsta lag igår. Åsmyra heter laget och består uteslutande av Forshagagubbar som vill smälla på ungdomar. Svana har nog aldrig trillat över en sarg så många gånger som igår. Idag har jag haft otroliga smärtor i min arm. Jag kan inte räta ut den riktigt. Är det inte bättre i morgon får jag nog uppsöka sjukhus, och då inte på ett lika charmigt sätt som Jorrocop.

Givetvis vann vi igår och självklart firades detta på två av stadens vattenhål, Harrys och Glada Ankan. Jag hamnade på Ankan där ett skönt Rockabillyband från Danmark spelade. Eftersom det var fredag var även det tunga gardet där, motorcykelvästar var en vanlig återkommande assecoar. Min vapendragare Gåre fick genast händerna fulla så jag ägnade mig åt att kolla på lustfyllda spritrusiga ungdomar. Inga fel det heller. Jag ska gå ut lite oftare när jag inte är dyngrak. Vilka lätta ragg man får genom detta. Jag fick inget igår kan jag tillägga redan nu. Istället gick jag hem och hällde upp en skål med dillchips och ett glas med nyponsoppa. Ibland får man fixa sin egen efterfest:-)

Idag har min underbara kompanjon Hugo kommit hem igen. Han har bott hos mina föräldrar i två dagar på grund av mycket skolarbete. Direkt tog vi en promenad i solen och blåsten. Vem behöver brudar när äkta kärlek finns mellan husse och hund?

/Micke

En Virtous Leverne i Norrland

Helvete vad det small i Helgen!

Fan i Helvete vad det small till Helgen!
Jag, min gitarrguru till vän Adam och min Axl Rose-skrikande sångerska Ida
lirade nu i helgen tillsammans med en man av press ansedd som Sveriges främsta
Soulsångare Samuel Ljungblad. En fantastiskt skicklig kille som anlitade RM för
ett storgig i Sahara Hotnights hemtrakter.
Packat med fans, dansare och musikälskare entrade vi scenen först som förband med
rockklassiker som Rock n Roll, Welcome to the Jungle, Sweet Emotion och Always on the Run
innan huvudnumret gick på och vi slog av disten för att slita vår musikaliska röv av oss.
Tror ni jag var kåt eller?  det finns inget bättre sätt att frälsa folk med sin favorit musik som att spela
den för dom personligen.

Folket var helt galna och mitt i showen rycks av Ida en liten iskall svart kille på inte mer än 10 bast upp
och dansar som Michael(alltså inte Bakken) himself, folk blir ännu mer galna.
Jag blir galen p.g.a att jag av nervositet har slängt i mig en halv liter Johnny Walker för att komma i Sen.
Helt slut kommer jag hem efter ett gig på tre timmar, med ett traumatiskt våldtäktsförsök på mig av nån blondin och öppnar min Martiniflaska ensam på rummet vilket gör att jag nästa dag mår skit.
Bakfull med mer alkohol i kroppen än mat skiter jag löst, spyr sprit och skänker bort alla mina cigg p.g.a självömkan till en brud som alltid kommer upp till mig och tigger.

Tänkte att det var dags att äntligen lämna avtryck i världens bästa blogg.
Nu ska jag gå och planka Burn dricka det sista av min Captain Morgan och däcka.
Över och ut/
Er vän, och det är jag stolt över, Torsten "Tore" Thorén.
Kalla mig "Slowhand Seb Jr II"


Tillfälligt avbrott - Borås

Sorry Mick! samt alla övriga.
Vill härmed be om ursäktför att jag inteskrivit påett tag.

Jaghar precis flyttat och bredbandsbolaget är inte särskilt smidiga vad gäller detta fenomen.

Förhoppningsvis comeback i helgen..

Ciao kamrater

//Bakken

Gaddad....

Ja det har ju varit lite dålig rullians på denna underbart fantastiska blogg, men nu får vi ta tag i detta...De e ju bara skriva om allt tragiskt som händer i våra liv, och då ska de ju inte vara några problem att få fram nåt, för de händer ju en del tragiska sake ri  våra kretsar tillvaro hehe...
   Tänkte dela med mig att jag har gaddat mig, min andra tatuering. Efter vissa missförstånd med tattueraren så blev jag ändå nöjd med den, fast de var inte så jag förklara den för thailändaren....Men med min engelska så ska jag inte klandra honom, sen var inte han hetast i sverige på engelska heller då men...De  eju så de....Så här har ni en bild på den, ni får gärna hissa eller dissa, but I´dont care what you think, as long I´m pleased with it....Om ni inte tycker den är mäktig då,för då blir ja ju lycklig, men de e nog inte så många som tycker de.....Take care..
//Gåreimage55

Det är för dåligt...

Vart har ruljansen tagit vägen på bloggen egentligen? Är alla stendöda och smällfeta efter jul, nyår och allt vad heter? Och vart fan tog brudarna vägen? Frågorna är många och saknar idel svar. Har ni inte något roligt att berätta? Bakken till exempel, berätta om ditt saldo. Gåre du kan flasha med lite brudar. Sword, hur ser lyan ut? RockRoland för helvete, vad drömmer du om?

Måste jag skriva ner ett inlägg som handlar om politik för att skapa lite stämmning igen. Slänga skit åt höger och vänster, är det det som behövs. Eller räcker det om jag skriver en recension?

/Micke

Världspremiär

Efter en rejäl fylla under själva inspelningen lyckades ändå bitarna falla på plats. Alla inblandade hade det supertrevligt och pågrund av nyfunnen musikalitet och hög promillehalt begav sig stora delar av gänget till Herrhagen på efterfest. Jag och RockRoland hade ett par rejäla fighter i GuitarHero. När ruset började avta bestämde de tappra trion som fortfarande hade fanan högt att gå till Statoil för Stora Mos-menyn. Efter lite korv stack alla hem till sitt.

Varsågod gott folk, SIK:s Golden Boys ger er "Älska Skattkärrs U-lag".

Ladda ner! <----

/Micke

Skogsvallare spelar in kamplåt

Jag, Gåre, Krall och RockRoland ska idag medverka till att lämna ett kulturellt avtryck. Vårt innebandylag ska spela in en låt. Givetvis sker detta i sann rockmanér där svett, blod och nakenhet är tre viktiga inslag. Förhoppningsvis kommer låten vara klarmixtrad och ditten och datten tills söndagens match. Efter inspelning och trevlig atmosfär bär det av till någon av stadens vattenhål.

Ha en skön fredag!

/Micke

BIL!!!???

Halllå alla där ute......annars, bilen rullar och så???De gör inte min, för jag har ingen......Men jag är inne på att skaffa mig en bil....Problemet är att de är så svårt, vilket märke, modell, årsmodell, milantal och all sådan jävla skit gör mig galen...Jo jag vet de e ett jävla I-landsproblem , men skitsamm för jag tycker de e väldigt svårt...Känner ändå att jag vill ha en bil liksom...Prata med min ståtliga fader om mina tankar och berätta att jag tittat på bilar som ex SAAB 95 och volvo s40.Då titta han på mig tvivelaktigt och sa, vad är de för fel på en vanlig 740, de  ju jättebra bilar....Min första tanke var, e du dum i hela eller, ska jag hänga på shell nobel med de andra "fake" raggarna hela fredag och lördags kvällarna eller?Nej tack, jag vill ha en riktig bil en som jag vet kommer funka hyfsat...När jag tänker efter, har jag för stor krav, e jag för bortskämd?Vem är jag ock säga att en 740 inte duger till mig, inprincip så har ju halva sveriges befolkning ägt eller äger denna farkost...Men ändå vet jag att jag aldrig i hela mitt komma ha en 740 i min ägo....Dee ju så de....
Nej "headturnern" tackar för mig...hade...ps vill du veta vad headturner är, tveka aldrig på att fråga, hahahaha...
///Gåre

Ny lya, nya förutsättningar

Som merparten av mina kamrater redan vet ska jag flytta. Idag är köpet klart och inflyttning sker någanstans mellan månadsskiftet februari och mars. Givetvis flyttar jag inte långt, utan lasset går endast cirkus 500 meter från nuvarande bostad. Att ha 60 procent av alla Skogsvallare bosatta på Ulvsbygatan är mer än vad den gatan tål. Det är bäst att lämna ett sjunkande skepp så att säga.

Den nya lyan ligger ungefär vid Gubbholmen och är bra mycket mindre än den nuvarande. Samtidigt är den mysig, ni som vart hemma hos Chrille känner garanterat igen planlösningen. För att krydda till lyan lite tänkte jag sätta upp en strippstång. Allt för att lära min egen Headturner a.k.a Gåre mina dansmoves...

image54


Här ska jag förhoppningsvis bo de närmaste åren tills mina studier är klara. Det kommer bli bra detta, jag hamnar närmare Sporthallen, närmare Lundbergs Konditori, närmare Kenneths Hamburgeri och framförallt närmare krogen.

Peace.

/Micke

Hejsan era arbetartackor!

Tisdagen den 8 januari står det på almanackan och alla i sociteten Skogsvallen har minst tre arbetsdagar kvar. Förutom jag då. Som den glada student jobbar jag hemmavid denna vecka och slipper vara ute i snön och traska, bortsett från mina och Hugos kisspromenader då givetvis. Anledningen till att jag är hemma är att jag har en så kallad "skrivvecka" denna vecka. Jag är på upploppet av mitt fördjupningsarbete och har enbart lite små skönhetsgrejer kvar.

Det är underbart att sitta framför TVn, skriva ett par rader, kolla på "Days of our lives", lukta lite svett och ta en glas mineralvatten. Vad gör ni andra på era arbetsdagar? Visserligen tjänar ni bättre än mig, men jag har något som är viktigare. Fritid;-)


Ny börjar såpan som knäcker Heroes och sån skit med hästlängder!

/Micke

Då var de dags igen...

Efter en stunds frånvaro av mitt skrivande så är det nu dags för en liten comeback. Det är så att skogsvallens egna lilla hitch har haft fullt upp med att charma ett fruntimmer. Och där av min lilla frånvaro....Ber om ursäkt för detta, eller så får jag be om ursäkt för att jag är tillbaka , välj själva, jag skiter it...Ja som micke skrivit var det den hårda trion som begavs sig ut i fredags, som egentligen skulle vara lugna i några helger var de sagt, men en lever bara en gång....Kvällen bestod av:
*poker, vilket varade i 2 spelhänder innan rockroland hade vunnit 2 öl av mig och svana
*öl och sprit
*buss till stan
*via appia stängt, gled mot ankan
Ankan var typ väldigt dött men ja fick mig en liten suprise så de var lyckat ändå...vad som inte var så lyckat var att man blev lite överförfriskad och ville dra hem kl01.00...stog för taxi till krp, med mottot att pengar e inga problem, när jag hur väl somhelst visste att kontot var i bott ungefär...Resan gick bra fram til att jag smygit in på statoil för en baugette, mat var ju given i någon slags form...Taxin körde vidare til krp men jag tvingade han stanna, och där får ni inteveta mer...Kan ju säga så här, att en lyckats skämma ut sig igen...börjar bli standard...Ne tatueringsstudion väntar, jag vill gadda mig...hade...
//Gåre

Fredag + Måndag

Eftersom vår kära vän Chrille kräver mer inlägg drar jag mitt strå i stacken här och nu. Vi var som förra inlägget skvallrade om ute på lokal. Eller vi och vi. Det slutade med att Gåre stack hem med sin tjej, RockRoland gick till Stora Torget och köpte en korv, sen försvann även han spårlöst. Kvar var alltså jag, ensam på Happy Duck och inte så full som man kanske vill vara när man för en gångs skull inte känner igen en kotte. Inte ens dörrvakten Jens(han var i Argentina) eller ölkrängarna Pontus eller David var där. Den enda inventarien som var där var den söta glasplockaren Therese. När de tre tenorerna desarmerat och blivit en skadad soldat var inte jag speciellt produktiv, varken i baren eller på dansgolvet. Lite han jag i allafall göra på tu man hand:
  • Pratade med en fet bagare från Kil.
  • Kissa i pissoaren, trots att den var trasig. Ja, jag vet. Jag är född rebell:-)
  • Stått helt själv på balkongen. Verkar som jag var den enda fattiga studenten som trotsade pissekonomin och gick på lokal.
Efter ett tag gick jag hem. Jag har för mig att jag släppte en tår när jag kom hem. Eftersom Hugo var hos mina föräldrar var jag helt ensam. Jag älskar verkligen den grabben. Efter lite Resorb däckade jag i soffan medan Charta 77 spisades frän stereon.

Det var lite kortinfo angående helgen. I dag är det en ny vecka med nya förhoppningar. Klockan 15 ska jag kolla på en lägenhet, sen ska jag storhandla och efter det ska jag och Gåre kila ner till tatueringsstudion för att fixa lite grejer. Han har en bild som ska spexas till och jag satt uppe hela natten och fixade ett motiv till mig.

Kärlek till alla läsare, kvinnor som män!

/Micke

Så var man igång igen...

Tre dagar eller 72 timmar klarade jag, Gåre och RockRoland att stå emot nyårslöftet, att ha en vit Januari. Det fullkomligt osar stake och karaktär av oss. Kvällen till ära har det inhandlats 30 bärs som ska delas broderligt. Givetvis köpte jag fel öl till Gåre, men det ska nog gå bra ändå. Han får ju vara med i allafall. Vilken danslokal det blir är inte riktigt spikat än, men jag skulle nog satsa en hundring på att Svana står vid Glada Ankan strax efter 24 och har ett innebandysnack med dörrvakten Jens.

Nu måste jag diska undan och slänga resterna av min korvstroganoff som min middag bestod av.

Över och ut!

/Micke

Gött nytt önskar Hess och Goebbels...

Joe Hill dök upp ca halv nio på nyårsafton. Vi gick genast vidare till en nyårsfest där gott folk skulle hänga större delen av kvällen. Det första jag bemöts av när jag äntrar den vackra svit där kalaset hölls är en gammal lärarvikarie från min tid som högstadieelev på Norrstrandsskolan, Allégatan, Karlstad. Det var ju givetvis en omåttligt, tvivelaktig första anblick på vad som senare såg ut att bli en lyckad afton. 

För de som undrar och som kan relatera till Norrstrandsskolans E18, var denne man Andreas som på någon avslutning spelade med sitt band. Så denna vikarie var en ganska behaglig kille att ha att göra med.

Däremot dök ytterliggare en  av mina gamla vikarier upp på festen. Nu börjar allvaret och nu ville jag inte vara med längre. Det var militäriske Pär som även styrt och ställt inne i SÄG's dunkla lokaler på Älvkullen. Som sagt nu var det fan i mig inte skoj längre. Näste man? Lars Holm, Göran Westerlund eller varför inte flickfavoriten; Filip Bjurlid.

Som tur var dök inga fler vikarier upp och Pär visade sig trots allt vara en omåttligt hygglig kille. Svensson- full och vänlig bjöd han på öl så det hette duga. Han sluddrade givetvis redan då han dök upp och berättade en trevlig historia om en elev på någon skola i Edsvalla. Denna elev gick i femte klass och var enligt Pär enorm för att vara 11 år, och denne enorma 11åring gav sig på Pär och började slå honom på "känsliga" ställen. Det hela urartade och Pär fick till slut sätta sig på eleven för att få detta sk monster att lugna ner sig.

Det var en kul berättelse och jag levde både på den och på ölen jag bjöds på...

Joe drog kvällens kommentar då han berättade för mig och en annan kille;
- Jag väntar ju bara på att X skall hoppa ur den där klänningen (ni vet sådär grabbigt och skönt).

Bakken kontrar:
- Joe! Möt Y, X's pojkvän...

MOAHAHAHAHA, tyckte jag.
Tre minuter senare fick jag ett sms från Joe, där det stod; FAN VAD JAG ÄR GRYM!

Bakken kontrar:
- Klart att du är!

Resten av kvällen hängde vi med den makalöst härliga och roliga killen Sebulba, som för övrigt är en regelbunden besökare här hos SH...

Gött nytt på er önskar Hess och Goebbels!!!

image51

/Bakken

RSS 2.0