M- konferens när Joe visiterade!!!

Japp, Joe var här på visit från Lördag till måndag och vi bestämde oss för att ha M-konferens, samt svenska (enligt oss) klassiker-konferens. Vi satsade stort och inledde med en indisk måltid i världsmetropolen Göteborg. Sedan drog vi vidare österut till en annan världsmetropol, Yes; Borås.

på lördagen avnjöt vi en trevlig kväll tillsammans med kex, vitlöks ost och fotboll. Förlåt, jag glömde colan. Fotbollen sög ju så vi bestämde oss för att slå på den underbara, Tomten är far till alla barnen där Dan Ekborg fullkomligt briljerar som en sluskig, överklass prisse med baksnusen ständigt rinnande. AJ LÖÖV IT!!!

Mitt uppe i filmtittandet så ringde en god vän vid namn Emma, som stod utanför min lägenhet, full som fan och ville komma in på en liten visit. Hon underhöll oss ganska bra med sitt härliga sluddrande och fantastiska spritodör. Jag och Joe bjöd givetvis denna vilsna dam på en macka och ett redigt glas fyllt med vatten. Sen packade hon ihop och gick hemåt. Efter att hon, som en riktig hjältinna klättrat upp på min balkong då jag glömde nyckeln när jag eskorterade henne ut.

Dagen efter började med att jag öppnade min kära butik, vars enda marknadsföring är när jag skriver om den här... Hallå där ute, jag jobbar på CARLINGS. Joe var stark och stannade alla de fyra timmar jag avverkade på jobbet. Ett stort tack.

Efter att jag slutat började vår M-konferens. Vi gick och köpte, eller ja, Joe köpte en fet skagenstock (landgång) för fem pers och den bäljde vi i oss ganska snabbt.. Det skall nämnas att vi sparade lite till frukost.
Det var väl typ det som var vår M-konferens. Vi mådde inte så bra i att vara översittare och äta lyxmat, Bakfyllan kom ju dagen därpå då vi båda kände oss ytterst sega och knappt orkade dra oss ur bingen på morgonen.
Förmodligen skulle man kunna kalla detta någon slags psykisk bakfylla frambringad av ångest, på grund av att vi betett oss så illa dagen innan.



image36


/BAKKEN

Kommentarer
Postat av: Micke

Jag tycker att topicen var lite rolig. Jag undrar vad Herr Hill egentligen visiterade?;-)

2007-11-21 @ 23:02:12
Postat av: Bakken

Den är funnen i Bakkens fyndhörna.. bara att ringa och fråga..

2007-11-22 @ 00:14:44
Postat av: rolle

den där stocken skulle jag kunna tänka mej att ta i mun

2007-11-22 @ 06:06:58
Postat av: Micke

Okej, eftersom innebörden betyder något annat:-)

2007-11-22 @ 10:38:50
Postat av: Bakken

Jag vet vad visitera betyder micke, och att det inte är en böjning av visit.. det är ju det som är skoj.. fattar du?? roligt???

2007-11-22 @ 14:16:32
Postat av: Micke

Nej, jag fattar inte det roliga. Det är ju ungefär som att skriva kuk istället för kul. Åhh jättekuk. Kul, kul.

2007-11-22 @ 15:27:03
Postat av: Krall

Fan va Joe o Bakken måste hata moderaterna.. hehe

2007-11-22 @ 17:06:15
Postat av: gåre

faan bakken rykta går att du tryckte in den där längden på andra ställen än mun, stämmer de eller...som sagt lösa rykten som går här...

2007-11-22 @ 19:03:31
Postat av: Bakken

Ja du gåre.. varför tror du vi vaknade upp med plötslig ångest..

/micke, jag skall notera dina anmärkningar och tänka på det till nästa gång jag skriver ett inlägg på Sveriges mest grammatiskt korrekta blogg.. Vad hände med jan guillou liksom??

2007-11-22 @ 19:44:24
Postat av: Joe Hill

Krall: vi är inte de enda. ALLA måste hata moderaterna. Allt annat är självmord.

2007-11-22 @ 21:57:35
Postat av: Micke

Man bör komma ihåg att Moderaterna är framröstade på ett demokratiskt sätt. Det vill säga att de flesta inte hatar moderaterna. Hata är ett starkt ord och borde inte vara propaganda i politiska sammanhang.

2007-11-23 @ 13:30:28
Postat av: Joe Hill

Sluta name-droppa Svärd, och sett till att både du och krall lönearbetar åt storkapitalet är det ju dödskul att ni skulle "älska att äga" ...snacka om vilse ;) Micke: Kan ju knappast anses demokratiskt att ljuga sig igenom en hel valrörelse, och sedan skall den lurade massan leva med följderna. Kuba må ha inskränkta individuella friheter av en eller annan orsak. Men där praktiseras åtminstone direktdemokrati på demokratisk väg, från topp till botten. Jag säger då det... Botten opp! ;D

2007-11-23 @ 22:31:39
Postat av: Krall

Klart det är kul att äga! Tror inte du skulle banga på att äga en Ferrari? Kommunist.. hehe

2007-11-24 @ 12:21:50
Postat av: Krall

Föresten så är jag varken moderat sosse eller jugge... hatar politik och röstar inte ens. Dock tycker jag Freddie R är mäktigare än GP.

2007-11-24 @ 12:24:14
Postat av: Micke

Kommunisterna säger ju oxå ofta hela sanningen...

2007-11-24 @ 14:20:53
Postat av: Joe Hill

Krall: Var inte så pilsk i kanten, materiellt ägande är väl fan ingen fara, köp du din ferrari om nu kuken inte räcker till :) Nu snackar vi om att äga produktionsmedlen privat och om att då ta kakan av de som arbetar och skapar allt. Och eftersom du nu älskar att äga vore det väl nice om du tillsammans med dina arbetskamrater ägde din arbetsplats och sedan kunde dela upp vinsterna mer rättvist, eller det kanske är gött att bli utsugen? =)

Micke: Ja, sanningen ur de arbetande och utsugnas ögon. Att sedan de rika och styrande som har makten över media och infospridning lever i en egen fantasivärld och hävdar att det är lögn får ju stå för dem ;)

Jävla go och hetsk stämning på SH nu, whatever happened to Blodshämnd för SIF-Stugan?!

2007-11-24 @ 17:22:11
Postat av: Micke

Det är väl inget fel med att vara rik och styrande.Alla som säger att de inte vill vara det ljuger.Jag vill iallafall vara grymt tät och ha makt. De "rika" och "styrande" har i 99% i av fallen även de en gång varit nere på botten i samhällets pengasystem, såsom studier etc.Världen kan inte vara rättvis, alla kan inte tjäna lika mycket.Vi ska vara glada att vi lever i ett land som ändå är väldigt framstående i humana frågor.Och livet är aldrig rättvist och kommer aldrig vara det.

Det här med att tidningar ska vara överklasstyrda är nonsens. Det vet både du och jag.Politiksnacket på Skogsvallen är - av alla inblandade - ren rappakalja. Det är totalt onyansierat.Ingen av oss är egentligen en riktig arbetare.Vi bor i våra fina lyor,klär oss i dyra kläder, reser på en utlandsresa varje år, tjänar helt ok och fast vi tjatar om hur mycket vi vi hatar kneget så skiter vi att göra något åt det. Bortsett från Sarre då som varit fackombud.Bortskämda ungjävlar är vad vi är!

2007-11-24 @ 17:52:32
Postat av: Bakken

Ah jo.. för Reinfeldt är ju inte född med guldsked i munnen..

/Micke.. Vad i helvete vet du om hur min uppväxt vart och hur mycket min mamma slet för att få ihop till hyra och käk till oss båda. Själv anser jag mig själv som underbetald... Men jag skulle inte byta mitt jobb mot Marius Varners (Ägare av koncernen jag jobbar för) bara för att jag ska ha råd till allt jag vill ha. Däremot skulle jag vilja ha den lönen jag förtjänar när Varner omsätter 10 miljarder+ om året.. Vilka är det som säljer allt och drar in hans plånbok. Jo, vi... Tror du jag lever åt jävla lyxliv eller?? Det är tur jag har pengar nog att köpa det jag mest av allt vill ha.. Vilket inte innefattar en massa vräkiga möbler, en snygg bil (kuk det har jag redan och den fungerar just fine) eller en gåsjacka bara för att man utåt sett skall se ut som ett vandrande bankkonto i geneve. Nej, så länge jag har råd med de kläder jag vill ha och den öl ja vill förtära så är jag nöjd. Sen skulle jag givetvis vilja köpa mer öl och kläder.. Det är därför JAG är emot det kapitalistiska och patriarkala makthavandet och utövandet. Den ständiga utsugning som jag dagligen får ta utan att säga ett skit för då får jag sparken. Men jag har ett roligt jobb.. Det är det viktigaste mot mig.

Men du tycker säkert att förmånerna som student är jättebra. Man har ju i alla fall 10% på apple-grejer som av en ren tillfällighet råkar vara bland det dyraste på marknaden...

Herregud.. Låt oss tycka vad vi vill..
så kan ni glänsa med era kukförlängare i framtiden samtidigt som jag och Joe lever ett lyckligt liv istället.

2007-11-24 @ 20:40:30
Postat av: Bakken

Förresten Krall, Om du inte gillar politik så skall jag bara upplysa dig om att det är precis det som pågår i denna kommentarspalt.

2007-11-24 @ 20:45:55
Postat av: Svärd

Undrar bara vart yttrandefriheten på bloggen vi snackade om när vi startade upp detta tog vägen? Trodde vi va överens om att man inte plocka bort saker folk skrev även om man tycker olika.

Förresten så snacka ju inte Micke om att Han skulle vilja ha toppjobben du snackar om Bakken, utan just om de pengar du säger att du också skulle vilja ha.

Och Jon, Jag arbetar ja. Tror dock inte att alla som är moderater är arbetslösa eller innehar någon chefsposition.

2007-11-24 @ 20:54:03
Postat av: Joe Hill

Och Krall; Om du avsäger dig alla band till politik är de tlite luddigt att du är här och domderar ;)

Micke: Många klyschor och antaganden i ett och samma debattinlägg. Att vara rik och styrande är antagligen det fulaste man kan vara, eftersom det är bakgrunden till de flesta mänskliga problem i världen. De rika och styrande har i 99% av fallen en rik eller styrande ätt i ryggen, det finns en anledning till att de haft möjlighet att skaffa sig maktbefogenheter. Och om de mot förmodan en gång varit löneslavar befriar det dem inte från skuld att nu förtrycka de som tvingas arbeta och som skapar allt. Har också svårt att tro att världen kan vara helt rättvist, men den kan vara långt mer rättvis än idag. Det är fegt att avskriva möjligheten till en bättre värld, bara för att det är obekvämt att stå upp för solidariska värderingar.

Att media ÄR styrt av marknadsintressen vet både du och jag, vilken klass som styr marknaden behöver jag nog knappast upplysa herrn om. Till och med Public Service är ju ytterst tveksam i många avseenden, kan ju vara för att de som rår över det kallar sig socialister (även om de sitteri en trygg styrande position med fett avgångsvederlag) men är något helt annat.

Vad är en riktig arbetare? Bara för att Landet lagom har ett överflöd materiellt gör det inte lönearbetare till några furstar. Visst vi har det bättre än gruvarbetare i Kina, men det betyder inte att vi är mindre arbetarklass. Vi är de som byggt upp allt samhället vilar på. Utbildning, sjukvård, kommunikation, förbindelser, hus och hem, livsmedel osv. Att jag får några veckors semester per år och kan dra till varmare klimat gör mig inte till mindre arbetare. Något säger mig att vi inte tjänar helt ok, i förhållande till vad vi producerar eller betyder för samhället. Och vaddå skiter i att göra något? Jag har gjort en hel del på fritiden för att försöka väcka uppmärksamhet kring sådana frågor. Sarre är dock givetvis en föregångare och idol, synd bara att hans fack styrs av höga pampar med makt. Aldrig en bra lösning...

2007-11-24 @ 20:55:47
Postat av: Bakken

Det tas inte bort några inlägg mot någons vilja så länge inte någon blir namedroppad mot sin vilja.

2007-11-24 @ 21:01:31
Postat av: Joe Hill

Svärd: Ber om ursäkt för att inlägget plockades helt. Det var att du håller på och name-droppar som jag reagerade på. Då jag bett om att det inte skall ske i mitt fall, andra i SH vet varför. Nu gjorde du det igen, men eftersom man inte kan gå in och redigera kommentarer, tvingades jag radera hela inlägget. sorry.

Och nej, alla "moderater" är inte chefer eller liknande. Det är ju det som är så sjukt. I en värld med medvetna och kunniga väljare som inte manipulerats av medias ideal om individens framgång före allt annat hade Moderaterna haft 10% av rösterna på sin höjd... ;)

2007-11-24 @ 21:04:18
Postat av: Bakken

/Svärd..
Jag säger inte att jag vill ha de pengar som Marius drar in och stoppar i fickan, däremot vill jag att de skall fördelas ut så alla vi som står på golvet, får ryggproblem och åderbrock i 30årsåldern får en acceptant lön och har råd att ta hand om sig och varandra 30-31 dagar i månaden istället för 14-15... Sen snackar inte jag om att jag vill tjäna miljoner hit och dit. Så länge jag kan försörja mig som sagt och trivs med min livssituation så är allt bra.. Jag är inte girig. Därför jag inte spelar på tips och lotto och drömmer om att få in miljonjackpotten. Visst har jag säkerligen, många ggr sagt tt jag skulle vilja göra det. Men, skulle jag verkligen må bättre, då jag fortfarande arbetar under suspekta förhållanden?

2007-11-24 @ 21:07:25
Postat av: Svärd

Ber om ursäkt för det så kallade name-droppandet men förstod ej vad du mena innan vissa berättade. Trodde du mena name-dropping på mig och Krall.

2007-11-24 @ 21:32:20
Postat av: Joe Hill

Nej då fan, era alias är ju heeelt ofarliga ;)

2007-11-24 @ 21:45:13
Postat av: Micke

Bakken: Nej för helvete, det vet jag inte.De flesta familjer går igenom svåra tider, tragedier och ekonomiska kriser kommer och går.Så även givetvis i min familj.Det är ingen som är förunnat att slippa dem.

Joe: Du din kammoflerade lilla räv;-). Att 99% av de som styr har en rik ätt i ryggen är givetvis fel.Det kanske är fel att dra paralellen att arbeta inom en multikoncern och jobba heltid i ett I-land som Sverige än att jobba i nån kolgruva i Sibirien. Minimilönen om man jobbar heltid i Sverige är alltid över 10 lakan netto i månaden eller. Visst jämför man med högsta hönset på företaget så är det i minsta laget. Men är man missnöjd får man göra något åt det. Vi i Sverige har bla fri utbildning, vill man klättra på karriärsstegen som finns möjligheten vare sig man heter Svensson, Karlsson eller Von Anka eller Krösus Sork. Vill man så kan man.

Alla: Kul läsning allihop.:-) Det här med klyschor är ett härligt återkommande tema i alla kommentarer. Detta med ironi är som en liten tickande bomb.Roligt att en liten grupp på 9-10 pers kan vara så olika. Och hey, nytt kommentarrekord *jippie*

Och kom ihåg, det finns inga rätt och fel. Bara olika tolkningar.

2007-11-24 @ 22:48:02
Postat av: Bakken

/Micke
Tack, skönt... Men, visst. Jag kan inte jämföra mig med en gruvarbetare från sibirien, givetvis inte. Däremot lever ju vi i Sverige under helt andra förhållanden och det i sin tur är ju också hemskt. Om jag fick välja mellan en egen förmögenhet, eller att alla åtminstone fick en chans att leva under samma omständigheter så väljer jag (klyschigt nog) det sistnämnda. Just solidaritet slår vilken rikedom som helst och kan enligt mig ses som en mycket större förmögenhet än en miljard på kontot.

Svar på minimilön. Jämfört med de som jobbar på ett av världens största företag; McDonalds, har jag det snuskigt bra. En kille i samma ålder som jag tjänar runt 70 spänn i timmen och jag skulle lätt kunna påstå att Marius Varners förmögenhet är en fis i rymden jämfört med vad McDonalds omsätter på ett år. Så jo, det finns många fler exempel på männsikor som får ut långt ifrån tio papp netto i Sverige, till och med hos gigantiska företag. Någon som någonsin tänkt på alla städare man möter på morgonen då man kliver in på jobbet, skolan vad det nu kan tänkas vara. De börjar jobba runt tre på natten eller ännu tidigare och tjänar slavlöner. Rent ut sagt, SLAVLÖNER.. Långt ifrån tio papp netto. Tyvärr. Och visst strävar och kämpar jag för bättre lön och bättre förhållanden (t ex en AC i vår butik, vilket många av SH's medlemmar kan intyga att vi är i ett starkt behov av) men det viktigaste är ändå att jag kommer hem med ett leende på läpparna och dessutom vet att mina kompisar, mina grannar, deras grannar, deras barn, min bror, ni fattar också kommer hem med ett leende på läpparna. Och vad jag tror Joe menar är att med den nuvarande regeringen så är det tyvärr bara de som är högavlönade som ler när de kommer hem.
Eftersom vi som sliter så in i helvete för att få det att gå ihop blir fråntagna mer och mer rättigheter. Inte bara på hur vi ska vara. Man kan inte vara sjuk, arbetslös, mammaledig utan att få dåligt samvete längre.
Det suger. Vad hände med rättigheterna liksom?
Det är ju givetvis lätt för Reinfeldt att säga att man bör jobba så mycket man kan och att man inte skall stämpla, när han själv sitter med 201tusen i månaden. Tack för kaffet, slask, hörs te vecka, machomambo, JAG var full igår, HÄJ!!

2007-11-25 @ 00:27:25
Postat av: Alex

"Efter att hon, som en riktig hjältinna klättrat upp på min balkong då jag glömde nyckeln när jag eskorterade henne ut. "

Lite roligt... Jag bor två balkonger bort och tror att jag såg er när jag var ute på min balkong och rökte förra helgen. Hehe...

2007-11-25 @ 11:11:20
URL: http://anxious.blogg.se
Postat av: Jon

Ah, detta poltiska engagemang bland unga man fran Skattkarr! Min mor skulle bli rord.

2007-11-27 @ 07:07:20
Postat av: Joe Hill

Din mor skulle bli förfasad över alla icke-reformistiska strömningar som finns i skogsvallens led... Revomind!

2007-11-27 @ 14:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0