Östersjötripp, del 1.

Såhär dygnen efter Österjötrippen har minnet kommit tillbaka och kroppen slutat skaka. Det här är den sanna historien om fem stycken okopplade jyckar på en färja och en fritidsgård.

Historien tar sin början eller snarare får den sitt första utropstecken när duon Krall och RockRoland kliver ur en bil som var mer anpassad för handikappade än för ett par unga män. Dock passande då RockRoland hade startat morgonen med Kask. Kask är lika delar Kaffe och hembränt. Det resterande månskenet hade RockRoland tagit med till mig (Micke) och Gåre, vilket vi genast gick in på Bussstationens toalett och hällde ut en varsin spriteflaska och blandade till ett par rejäla groggar. Sen gick vi och satte oss längst bak i bussen..

När vi åkte förbi Kristinehamn var stämningen skyhög i bussen. Dock började färdmedlen att tryta. Efter ett depåstopp i Karlskoga var vi med på banan igen. RockRoland tyckte att  den numera nikotinfria Lenny skulle ta en snus eftersom hans liv ändå snart var slut. Strax efter klockan tre äntrade vi huvudstaden och sprang till närmsta bar. Vi hittade ett hak där bärsen kostade 25 spänn. Vi var inte ensamma kan man säga. Arbetslösa söderbröder hade tryckt in sig i varje hörn så vi fick helt enkelt sätta oss utomhus. Efter ett tag kom det två söta 10-åriga tjejer förbi och sålde majblommor. Vi köpte ett par och började gå mot båten.

Hytterna vi hade pröjsat för låg under bildäck. Eller som jag och Gåre sa till ett par Lidingötjejer i hissen som skulle till våning sju, "Vi har iaf sjöutsikt", "Men gud, dåså vad trevligt, vi ses lite senare då" blev deras svar. Hursomhelst slängde vi in vår packning och sprang upp på soldäck. Jag trodde att det var steckardax och gick upp i t-shirt. Det var svinkallt. En bärs fick räcka och vi drog in i taxfreen. Valfri dryck inhandlades och vi begav oss ner mot hytten.

Nu börjar skribenten i fråga komma i form så om någon annan av resenärerna saknar vissa delar eller vill tillägga något så får ni göra det. Hursomhaver var det dags för samtliga, förutom mig, att piffa till sig. Eftersom jag duschade på morgonen tyckte jag att detta var onödigt. Vad som hände mellan klockan 18 och 22 kommer jag inte riktigt ihåg. Säkerligen inget viktigt. Runt 22-snåret fick i alla fall resenärerna en rejäl vitamininjektion. I dubbel bemärkelse. Jag och Gåre gick till drinkbaren för att avnjuta en drink. Fem minuter senare av glåpord från homofobiska resenärer gick vi ner med en varsin Strawberry Daquiri. Ett glas slicead njutning. "Det bästa jag någonsin köpt", blev någons kommentar.Säkert Gåres...

Efter denna skatt började ett drinkrejs utan dess like och den fattiga studenten brände mer än halva sin reskassa på denna rosa härlighet. En som var frånvarande vid denna tidpunkt var RockRoland. Han hade något bättre för sig och hängde med en tjej från Skoghall. Värmlands flickor är alltid bäst. Den återstående fyrlingen körde med mantrat alla klackar i tacket och drog ner till dansgolvet. Inte discogolvet utan schlagergolvet där kåta kärringar och feta tjejer finns. Som de karaktärsfyllda män vi är fick alla den kalla handen som klämde på våra rumpor och smekte oss i håret. Här behövde ingen som inte ville gå hem ensam. Vi såg hellre kärleken i de rosa drinkarna och vi beställde in en runda till. Eller som Lenny sa "Allt finns i baren..."

Nu började folk att trilla av pinn. Två av sällskapet gick och la sig medan de två andra gick till discobaren. Där påträffades en annan soldat, den borttappade. Han hade full sjå med sitt så han lämnades därhän. Här hittade två tappra soldater två tjejer från huvudstaden och båda hade gula tröjor. Den ena hette "Gnu", eller hon hette egentligen något mer svåruttalat men eftersom dauquirin hade satt sina spår fick hon ett nickname. "Gnu:s" riktiga namn betydde vackerbulgariska och detta var ju redan ett guldläge. En stackars resenär fattade inte detta och gick och la sig. Kvar var en. En kille som fattade att denna Gnu var relativt svårflörtad och vände därför henne ryggen och började limma på hennes mindre snygga kompis. Enligt utsago gick det bra.

Detta var alltså fredagens historia och den sträcker sig till cirka 03:00 på lördagsnatten. Det betyder alltså att det finns en del till. Den kommer att kantas av:
  • Tjejspya.
  • När ett par hade sex i trappuppgången. Ingen skogsvallare kan dock tilläggas.
  • RockRolands förfest med lesbiska brudar.
  • Kareoke.
  • Bussresa.
  • Vårfest.
  • Turkisk peppar, den flytande sorten.
  • Vårfest.
/Micke

Kommentarer
Postat av: gåre

svana skyll inte daquerin på mig....de var du som ansåg att de var världens bästa dryck, skulle jag se dig dricka något annat någongång skulle jag få ta dit liv....ganska förförande dryck de hehe

2008-04-22 @ 17:00:00
Postat av: rolle

fan du kommer ju ihåg ganska mkt ändå micke. lenny sa en ganska skön grej på den lokala södergrillen efter att han ätit två kokta med brö "Fan va gött, men det bästa är att nu behöver vi äta nå mer på hela resan"

2008-04-22 @ 18:14:54
Postat av: gåre

ett ord, rutin

2008-04-22 @ 22:57:51
Postat av: Micke

När ska vi dra nästa gång. Vem styr?

2008-04-23 @ 15:42:39
Postat av: rolle

det dröjer inte. lämna in förslag på kryssar, så fixar jag och resledarn till något grannt på andra deck

2008-04-23 @ 16:21:32
Postat av: Micke

Andra, vikken lyx!! Jag gillar no Polen alternativet. Eller varför inte en bussresa till Prag?

2008-04-23 @ 16:32:16
Postat av: rolle

sopot polen, är ett väldigt attraktivt stället, som resebyrån skrev "lev jetset liv på den polska riviäran haha kan det bli bättre"

2008-04-23 @ 20:05:11
Postat av: den gamle

Sopot för dom fina strändernas skull o för att Micke kan komma ett steg närmare sina polska rötter:)

2008-04-24 @ 15:14:47
Postat av: Micke

Vafan är detta för påhopp! Det är ju Bjureld som är ett fosterbarn;-)

2008-04-24 @ 15:34:21
Postat av: gåre

vart är del 2????

2008-04-26 @ 20:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0